english فارسی       صفحه اصلی     اخبار پایگاه    ارتباط با ما

تاریخچه
اخبار بیماری های جهان
دور جدید فعالیت های پایگاه
Skip Navigation Links Skip Navigation Links کارکنان
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links اکنلو و جاذبه های اطراف آن
برنامه استراتژیک
گزارش عملکرد سالیانه
Skip Navigation Links

گفتگوی رادیویی در مورد اهمیت بیماری های نوپدید و بازپدید

برنامه "گفت‌وگوی علمی" رادیو گفتگو در تاریخ یکشنبه 5 اردیبهشت ماه با موضوع بیماری های نوپدید و بازپدید با حضور دکتر طلعت مختاری آزاد استاد دانشگاه و مدیر گروه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر احسان مصطفوی رئیس بخش اپیدمیولوژی و پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران و دکتر محمود نبوی معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیردار ایران پخش شد.

خانم دکتر طلعت مختاری آزاد در ابتدای این برنامه به معرفی بیماری های نوپدید و بازپدید پرداخت و گفت: همانطور که از نام بیماری های نوپدید مشخص است، این بیماری ها بیماری هایی هستند که تاکنون شناسایی نشده بودند و به تازگی ظهور پیدا کردند. مدیر گروه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره بیماری های بازپدید نیز اظهار داشت: بیماری هایی که قبلاً وجود داشته اند و مدتی گزارش نشده اند اما به دلایلی از جمله تغییر شرایط این بیماری ظهور و بروز پیدا کرده اند، بازپدید قلمداد می شوند.

در ادامه آقای دکتر احسان مصطفوی رئیس پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران گفت: در تعریف کلاسیکی که از بیماری های نوپدید ارائه شده است، حتی بیماری هایی که شناخته شده بودند ولی امروز فرم جدیدی پیدا کرده اند، باز هم جزئی از بیماری های نوپدید محسوب می شوند. حتی اگر بیماری در سالیان گذشته در سطح کم گزارش شده است و در 20 سال اخیر افزایش قابل توجهی در تعداد موارد گزارش شده بیماری ایجاد شده باشد، آن ها نیز در دسته بیماری های نوپدید طبقه بندی می شوند. وی در خصوص مخاطرات بیماری های نوپدید و بازپدید ابراز داشت: ما در بیماری های نوپدید و بازپدید با بیماری هایی روبرو می شویم، که هیچ آمادگی قبلی نداشته ایم و یا آمادگی کمی داشته ایم و حتی در مورد آن شاید ذهنیتی نداشته ایم و عامل آن را نشناسیم؛ اینها ما را با مخاطرات جدی روبرو می کند و اگر بیماری حالت همه گیر پیدا کند، می تواند تبعات اجتماعی و سیاسی زیادی داشته باشد. وی تصریح کرد: لازمه این موضوع این است که مجامع و کشورهای مختلف آمادگی برای تشخیص سریع و به هنگام بیماری های نوپدید و بازپدید را داشته باشند و حتی سیستم های هشدار سریعی برای این مهم طراحی نمایند تا قبل از اینکه بیماری در انسان اتفاق بیفتد، با پایش حیات وحش، ناقلین، محیط و دام های اهلی بتوانیم پیش گویی کنیم که با تهدید یک بیماری نوپدید یا بازپدید روبرو هستیم.

در ادامه دکتر محمود نبوی درباره منشاء این بیماری ها گفت: منشاء 60 درصد این بیماری ها، حیوانات است و این به ما برای درمان و تشخیص کمک می کند. به عنوان مثال با شناسایی تغییراتی که در آنفولانزای پرندگان رخ می دهد، می توان با انجام اقدامات لازم از وقوع بیماری در انسان جلوگیری نمود. وی با تاکید بر کنترل به موقع بیماری های نوپدید و بازپدید خاطرنشان کرد: به همین منظور تیم های واکنش سریع در تمام کشور آماده هستند تا اگر اپیدمی ای رخ داد، بررسی و کنترل کنند. معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر با بیان اینکه همکاران ما ممکن است در شبکه های بهداشت و درمان کشور با بیماری های جدید برخورد کنند و در این صورت آنها را گزارش می دهند و اگر این موارد از حدود معمول بیشتر شود و بیماری جدیدی باشد، اقدامات اپیدمیولوژی و آزمایشگاهی می کنیم تا عامل جدید شناسایی شود و آن را کنترل کنیم.

در ادامه دکتر مختاری اظهار داشت: حیوانات به تنهایی، عامل این بیماری ها نیستند، بلکه خود انسان با ایجاد تغییرات در محیط زندگی این حیوانات باعث می شود بیماری هایی که برای آنها بوده است، دچار تغییرات شوند و انسان ها را نیز بیمار کنند. وی به عوامل مختلف ایجاد بیماری ها اشاره کرد و ادامه داد: هر تغییر کوچکی که در طبیعت ایجاد شود مانند تغییرات آب و هوا و اکوسیستم، می تواند تاثیر گذار باشد و بیماری جدیدی را ایجاد کند که پیش از آن در دنیا نبوده است.

در ادامه دکتر مصطفوی اظهار داشت بیماری هایی که قابلیت انتقال از طریق هوا را دارند این پتانسیل را خیلی دارند که همه گیری ایجاد نمایند. وی با اشاره به مضرات اقتصادی این بیماری ها ادامه داد: در مورد مثلا بیماری "ابولا" که طی یک سال در چند کشور آفریقایی اپیدمی شد، حدود 5 میلیارد دلار، به این کشورها ضرر رساند.

برای دریافت فایل صوتی برنامه می توانید لینک زیر را کلیک فرمایید.

لینک فایل صوتی




من طاعون را انتخاب نکردم بلکه آن مرا انتخاب کرد!

مارسل بالتازار (1350-1286 شمسی)، موسس پایگاه