شناسایی اولین مورد آبله میمون در هند
وزارت بهداشت هند در سپتامبر ۲۰۲۴ وجود ویروس آبله میمون (Mpox) از کلاد ۲ آفریقای غربی را در یک بیمار به عنوان یک عفونت مرتبط با سفر تایید کرده است. این مورد مانند ۳۰ مورد قبلی گزارش شده در هند از ژوئیه ۲۰۲۲ به بعد میباشد. بیمار، مرد جوانی است که اخیرا به کشوری سفر کرده است که درگیر این بیماری است. بیمار از نظر بالینی پایدار است و هیچ گونه بیماری سیستمیک یا بیماری همراه ندارد و در حال حاضر در یک مرکز ایزوله خاص ایزوله شده است.
طبق اعلام این وزارتخانه، اکثر موارد طغیان فعلی آبله میمون در میان مردان جوان با میانگین سنی ۳۴ سال (محدوده ۱۸ تا ۴۴ سال) است که شایع ترین راه انتقال گزارش شده در سطح جهانی تماس جنسی است. شایع ترین علامت راش (شامل بثورات سیستمیک یا تناسلی) و به دنبال آن تب است. حدود نیمی (۵۱/۹٪) از موارد ابتلا در افراد مبتلا به HIV گزارش شده است.
این وزارتخانه اعلام کرده است که اقدامات نظارتی لازم برای مهار وضعیت و ارتقای سطح آگاهی جامعه انجام شده و در حال حاضر هیچ نشانه ای از خطر گسترده برای مردم وجود ندارد و به کارکنان مراقبت های بهداشتی در سراسر هند، به ویژه آنهایی که در کلینیک های پوست، کلینیک های سلامت جنسی (STD) و کنترل ایذر (NACO) کار می کنند، در مورد علائم و نشانه های رایج بیماری، تشخیص افتراقی، گزارش عفونت و اقداماتی که باید پس از تشخیص بیماری انجام شود، آگاهی داده شده است. همچنین به واحدهای بهداشتی در فرودگاه ها دستور داده شده است تا غربالگری بهداشتی مسافران ورودی را برای تشخیص هر مورد مشکوک انجام دهند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO)، طغیان فعلی آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بینالمللی (PHEIC) اعلام کرده است. این تصمیم پس از روند رو به افزایش موارد ابتلا آبله میمون در جمهوری دموکراتیک کنگو به ویژه از ۶ ماه گذشته و گسترش بیماری به کشورهای شرق آفریقا (بوروندی، کنیا، رواندا و اوگاندا) و همچنین ظهور یک کلاد جدید جهش یافته (Clade Ib) از ویروس آبله میمون گرفته شده است.
لینک خبر