شناسایی انگلهای رودهای منتقلشده توسط جوندگان در اندونزی
یک مطالعه جدید در شمال سوماترا، اندونزی، حضور انگلهای رودهای در جمعیت جوندگان محلی را نشان داده است که نگرانیهایی را در مورد خطرات بهداشتی عمومی به دنبال دارد. این تحقیق که بر روی جوندگان در مناطق مسکونی متمرکز شده، تهدید فزاینده بیماریهای زئونوز را که با گسترش جوندگان در محیطهای شهری همراه است، برجسته میکند.
این مطالعه در شهرستانهای سرتانگ بداگای، باتو بارا و آساهان انجام شد و هدف آن شناسایی انگلهای رودهای زئونوز در میان گونههای جوندگان منطقه بود. در مجموع ۴۷ جونده با استفاده از تلههای طعمهگذاری شده شکار و رودههای آنها برای حضور انگلها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. گونههای اصلی شناسایی شده عبارت بودند از *راتوس تانزومی (۵۹.۶٪)، راتوس نوروژیکوس (۲۹.۸٪) و راتوس تیومانیکوس (۴.۳٪).
یافتههای کلیدی این مطالعه نشان داد که ۷۸.۸٪ از جوندگان به یک یا چند گونه انگل رودهای آلوده بودند و بسیاری از آنها مبتلا به عفونتهای مشترک چندگانه بودند. رایجترین انگلهای شناسایی شده عبارت بودند از: - Nippostrongylus brasiliensis (۶۱.۷٪) - Moniliformis moniliformis (۳۶.۲٪) - Heligmosomoides polygyrus (۲۷.۷٪) - Hymenolepis nana(۸.۵٪)
انگلهای دیگری مانند آسکاریدها، تریکوریس ها و Hymenolepis diminuta نیز شناسایی شدند که هر کدام با شیوع ۴.۳٪ در نمونهها حضور داشتند.
پیامدهای بهداشتی عمومی شناسایی پاتوژنهای زئونوزی مانند Hymenolepis nana و Hymenolepis diminuta در جوندگان نگرانکننده است، زیرا این انگلهای رودهای میتوانند به انسانها منتقل شوند. با توجه به اینکه ۷۵٪ از عفونتهای نوپدید در انسانها زئونوز هستند، این مطالعه بر خطر فزایندهای که بیماریهای منتقلشده توسط جوندگان، به ویژه در مناطقی که تغییرات زیستمحیطی منجر به افزایش تعاملات جوندگان و انسانها شده است، تأکید میکند.
یافتههای این مطالعه نیاز به آگاهی عمومی بیشتر و اقدامات پیشگیرانه در شمال سوماترا و مناطق مشابه را که خطر انتقال زئونوز در آنها بالاست، ضروری میسازد. نظارت مداوم و کنترل جمعیت جوندگان و همچنین آموزش برای پیشگیری از بیماریهای زئونوزی، برای کاهش تهدید بهداشتی عمومی ناشی از این انگلهای رودهای منتقلشده توسط جوندگان بسیار مهم است.
لینک مطالعه
https://stikbar.org/ycabpublisher/index.php/PHI/article/view/881