برگزاری کارگاه ارزیابی و پاسخ به همه گیری بیماری های نوپدید
برگزاری کارگاه ارزیابی و پاسخ به همه گیری بیماری های نوپدید
در تاریخ 17 لغایت 18 مهر ماه 1403 کارگاه آموزشی ارزیابی و پاسخ به همه گیری بیماری های نوپدید به مجریگری دکتر سنا عیب پوش دانشیار و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید پاستور ایران برگزار گردید.
این کارگاه با هدف تقویت مهارتهای شرکتکنندگان در درک و پاسخگویی به چالشهای ناشی از بیماریهای نوپدید تبدار طراحی و اجرا شد. تمرکز اصلی این کارگاه بر روی استفاده از سناریوهای آموزشی برای افزایش دانش و مهارتهای عملی شرکتکنندگان در ارزیابی طغیانها و اصول ایمنی و امنیت زیستی بود. محتوای مورد استفاده در کارگاه بر اساس مطالعه تدوین شده توسط انستیتو روبرت کخ آلمان (Robert Koch Institute) و انستیتو برنارد ناخ (Bernhard Nocht Institute for Tropical Medicine) آلمان با بهرهگیری از استراتژیهای آموزشی مبتنی بر سناریو برگزار شد.
سناریوی کارگاه که بر مبنای یک مورد فرضی و دادههای واقعی طراحی شده بود، به منظور دستیابی به اهداف آموزشی مورد استفاده قرار گرفت.
روز نخست کارگاه به ارائه مباحث تئوری اختصاص یافت تا شرکتکنندگان با پایه علمی لازم برای درک بهتر سناریو آشنا شوند. در روز دوم، شرکتکنندگان در سناریوی عملی شرکت کرده و از طریق بحث گروهی و پرسش و پاسخ، مهارتهای تفکر نقادانه خود را برای مواجهه با چالشهای واقعی طغیان بیماریها تقویت کردند. به هر شرکت کننده یک نسخه از سناریو ارایه شد. اهداف یادگیری مطالعه موردی و موادی را که شرکت کنندگان باید قبل از شروع مطالعه موردی در دسترس داشته باشند، به شرکت کنندگان ارایه شد. شرکت کنندگان به نوبت هر قسمت از سناریو را می خواندند و در مورد سوالاتی که متعاقب آن مطرح شده، فکر میکردند و پاسخ میدادند و بحث گروهی صورت میگرفت. شرکت کنندگان تشویق میشدند تا بحث کنند و جهت رسیدن به پاسخهای صحیح هدایت میشدند. این استراتژی آموزشی منجر به تقویت تفکر انتقادی میشود که یکی از مهمترین توانمندیهای مورد نیاز در ارزیابی طغیان بیماری هاست.
نظر دهید