شیوع ویروس ابولا در پایتخت اوگاندا تأیید شد؛ یک نفر جان باخت


 وزارت بهداشت اوگاندا روز پنج‌شنبه اعلام کرد که شیوع ویروس ابولا در پایتخت این کشور، کامپالا، تأیید شده است. نخستین مورد تأییدشده، یک پرستار مرد بود که روز چهارشنبه بر اثر این بیماری جان باخت. اوگاندا تاکنون شاهد ۹ شیوع ویروس ابولا بوده است. نخستین مورد ابتلا به این بیماری کشنده در این کشور در سال ۲۰۰۰ ثبت شد و از آن زمان، شیوع‌های متعددی در نقاط مختلف این کشور گزارش شده است.
 بیمار ابتدا با علائم تب به چندین مرکز درمانی، از جمله بیمارستان مولاگو و همچنین یک درمانگر سنتی مراجعه کرده بود. این فرد با پیشرفت بیماری، دچار نارسایی چندعضوی شد و در نهایت در تاریخ ۲۹ ژانویه در بیمارستان ملی مولاگو درگذشت. آزمایش‌های پس از مرگ، ابتلای او به گونه سودانی ویروس ابولا را تأیید کردند. وزارت بهداشت اوگاندا اعلام کرد که تاکنون ۴۴ نفر به‌عنوان افرادی که با بیمار در تماس بوده‌اند شناسایی شده‌اند که ۳۰ نفر از آن‌ها کارکنان بخش سلامت هستند. این افراد تحت نظارت دقیق قرار خواهند گرفت تا از انتشار بیشتر بیماری جلوگیری شود.
 مقامات بهداشتی اوگاندا اعلام کرده‌اند که از ظرفیت‌های توسعه‌یافته در سال‌های اخیر برای مقابله با شیوع‌های قبلی، از جمله آزمایشگاه‌های تشخیصی، مراقبت از بیماران و سیستم‌های ردیابی تماس‌ها، برای مهار سریع این بحران استفاده خواهند کرد. سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که مبلغ یک میلیون دلار از صندوق اضطراری خود را برای مقابله با این شیوع اختصاص داده است. این سازمان همچنین در حال همکاری با تولیدکنندگان واکسن برای ارسال دوزهای آزمایشی به اوگاندا است.
 آخرین شیوع ابولا در اوگاندا در اواخر سال ۲۰۲۲ رخ داد که در آن ۱۴۳ نفر مبتلا شدند و ۵۵ نفر جان خود را از دست دادند. این شیوع در تاریخ ۱۱ ژانویه ۲۰۲۳ رسماً پایان یافت. وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد که واکسیناسیون افراد در تماس با بیمار در اسرع وقت آغاز خواهد شد. بااین‌حال، هنوز واکسن تأییدشده‌ای برای گونه سودانی ویروس ابولا وجود ندارد. هم‌زمان با شیوع ابولا در اوگاندا، هفته گذشته در تانزانیا، کشور همسایه، شیوع ویروس ماربورگ، که از خانواده ابولا است، اعلام شد. رواندا نیز به‌تازگی از یک شیوع ماربورگ رهایی یافته و جمهوری دموکراتیک کنگو نیز سابقه شیوع‌های مکرر ابولا را دارد. این وضعیت نگرانی‌های زیادی در مورد گسترش منطقه‌ای بیماری‌های ویروسی ایجاد کرده است.
 کامپالا، شهری با جمعیتی بیش از ۴ میلیون نفر، به دلیل شلوغی و تردد گسترده، محیطی چالش‌برانگیز برای ردیابی تماس‌های بیماران محسوب می‌شود. این شهر همچنین یکی از مراکز اصلی حمل‌ونقل به کشورهای همسایه از جمله سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا است که خطر گسترش ویروس را افزایش می‌دهد.
 ابولا یک تب هموراژیک بسیار مسری است که از طریق تماس با مایعات بدن و بافت‌های آلوده منتقل می‌شود. علائم این بیماری شامل سردرد شدید، استفراغ خونی، درد عضلانی و خونریزی داخلی و خارجی است که در موارد شدید می‌تواند منجر به مرگ شود.

لینک خبر:

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/uganda-confirms-outbreak-ebola-capital-kampala-2025-01-30/

آخرین به روز رسانی: 1403/11/13