ساخت واکسنی برای ایدز:

دانشمندان اسپانیایی واکسنی برای ایدز ساخته‌اند که ویروس این بیماری را در بدن پنج بیمار از بین برده است. اکنون هفت ماه است که اثری از ایدز در بدن این بیماران دیده نمی‌شود. این واکسن توسط محققان اسپانیایی ساخته شده است. بیماران با استفاده از این واکسن دیگر نیازی به مصرف داروهای ضدویروسی (ARV) ندارند.

البته این واکسن باید در آزمایش‌های کلینیکی با مقیاس بزرگ‌تر به کار رود، اما به اعتقاد دانشمندان این درمان تاثیرگذار خواهد بود. این آزمایش موفقیت‌آمیز در حالی انجام شده که طی 30 سال اخیر تلاش‌های دانشمندان برای تولید واکسن ایدز ناموفق بوده است.

دکتر بئاتریز موث از موسسه تحقیقاتی IrsiCaixa AIDS در بارسلونا می‌گوید: این امر نشان می‌دهد از طریق شیوه واکسن درمانی می‌توان به سلول‌های بدن کنترل دوباره ویروس را آموخت. این نخستین بار است که شاهد موفقیت این ایده در انسان‌ها هستیم.

پس از آن که تلاش و سرمایه‌گذاری برای یافتن واکسن پیشگیری از ایدز به نتیجه‌ای نرسید، محققان تصمیم گرفتند در حوزه واکسن‌های درمانی مطالعه‌های بیشتری انجام دهند. هدف آنها کنترل چندماهه یا چند ساله ویروس در بدن بیماران مبتلا به ایدز بدون مصرف داروهای ARV است.

تاکنون بیش از 50 واکسن درمانی آزمایش شده، اما این نخستین نمونه موفقی است که توانسته سیستم ایمنی بدن انسان را قدرتمندتر کند.