تولید گاوهای مقاوم به سل

دانشمندان چینی گله‌ای از گاوهای مهندسی شده را تولید کرده‌اند که بهتر می‌توانند با عفونت سل گاوی مقابله کنند.

سل گاوی در بسیاری مناطق مانند نیوزلند، انگلیس و ولز و بخش‌هایی از آفریقا و آسیا تهدیدآمیز است. در انگلیس بیش از 26 هزار گاو در سال 2013 بدلیل این بیماری معدوم شدند.

هدف طولانی‌مدت این تحقیق، اجتناب از نیاز به جمع‌آوری دام‌های بیمار از طریق اصلاح نژاد گاوهای مقاوم در برابر بیماری سل است.

محققان دانشگاه Northwest A&F چین از فناوری پیشرفته ژنتیکی برای قرار دادن یک ژن موش در بدن گاو هلشتاین-فریژن استفاده کردند؛ این ژن از حیوان در برابر سطوح کم عفونت سل محافظت می‌کند.

این تحقیق با استفاده از آزمایشات In Vitro و In Vivo جهت ارزیابی فعالیت این دو ماکرومولکول صورت پذیرفت. ضمنا ارزیابی عملکرد این مولکول ها همراه و بدون وجود آنتی بیوتیک‌ها نیز بررسی شد.

نتایج حاصله نشان داد که فعالیت این ماکرومولکولها همراه با آنتی‌بیوتیک ها از هر جهت مناسب و دارای قدرت عمل بالا در درمان عفونت‌های مقاوم به درمان توسط باکتری های گرم منفی در انسان و دام می‌باشند.

به گفته محققان، این نتایج به کنترل و جلوگیری از سل گاوی کمک کرده و درک تازه‌ای را در مورد اصلاح نژاد حیوانات برای افزایش مقاومت آن‌ها در برابر بیماری ارائه می‌کند.