تاثیر واکسن هاری در سگ در کاهش مرگ ناشی از سایر بیماری ها

تزریق واکسن هاری، در جلوگیری از این بیماری کشنده هاری در سگ بسیار موثر است، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که استفاده از این واکسن ممکن است تأثیر مثبتی بر سلامت کلی سگ ها نیز داشته باشد و باعث کاهش مرگ و میر از همه علل بیماری ها شود.

این یافته های غیر منتظره می تواند تاثیراتی برای طراحی آینده برنامه های مبارزه با هاری داشته باشد و همچنین یک مدل برای مطالعه تاثیر مشابه در انسان ها باشد. دکتر دارین نابل، دانشیار اپیدمیولوژی و سلامت جمعیت در دانشکده دامپزشکی دانشگاه راس، اخیرا نتایج این تحقیقات خود را در مجله واکسن منتشر کرده است.

این مطالعه نشان داده است که واکسیناسیون هاری، خطر ابتلا به هر گونه علت بیماری را 56 درصد در سگ های 0 تا 3 ماهه کاهش می دهد. این برنامه واکسیناسیون در حالی که در تمام سگ ها مرگ و میر به علت بیماری ها را کاهش می دهد، درصد این کاهش مرگ و میر در سگ های جوان بیشتر است، و اثر آن در طول زمان کاهش می یافت. منطقه مطالعات دکتر نابل یک ناحیه فقیر آفریقای جنوبی بوده است که در آن بیماری های عفونی، از جمله هاری، تهدیدی همیشه برای همگان و سگ ها است. تیم تحقیقاتی نتیجه گرفت که کاهش مرگ و میر، ناشی از کاهش مرگ و میر ناشی از هاری ها نیست.

دکتر نابل می گوید: "این باعث شد که ما پیشنهاد کنیم که واکسن هاری، شاید از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن برای تقویت دفاع در برابر سایر بیماری های غیر مرتبط ممکن است اثرات محافظتی غیر اختصاصی در سگ ها داشته باشد. پدیده مشابهی در کودکان دیده شده است، اگرچه هنوز در مورد قطعیت آن نیاز به مطالعات تکمیلی می باشد.

اصل مقاله :