ارائه سکانس ویروس HTLV1 توسط محققان ایرانی:

دکتر هوشنگ رفعت پناه رئیس مرکز تحقیقات التهاب و بیماری های التهابی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با شفاآنلاین گفت:

- برای اولین بار در کشور پروژه ای بزرگ تحت عنوان «ارائه سکانس ویروس اچ تی ال وان» برای ایرانی ها انجام شده و به زودی به پایان خواهد رسید. این کار به اسم ایران شناخته شده و کمک خواهد کرد تا به عنوان یک منبع اطلاعاتی مهم در شناخت و درمان این بیماری کمک کننده باشد.

- این پروژه که به مدت دو سال و نیم در حال انجام و ظرف چند هفته آینده تمام می شود، تلاش دارد تا بیماران بومی منطقه را در جریان تمام مشخصات سکانس و ساختار بیماری قرار دهد. در ابتدای این پروژه کار بر روی ساختار سکانس ویروس در بیماران کریر و هم تی اس پی انجام و از این پس اگر کسی بخواهد در این زمینه کار درمانی انجام دهد می تواند از این منبع اطلاعاتی استفاده کند.

- این کار کمک خواهد کرد تا تفاوت بین افراد بیمار و ناقل بیماری مشخص و هر کس در آینده بخواهد واکسنی برای این بیماری طراحی و یا روش آزمایشگاهی ارائه دهد قطعا به این منبع مراجعه خواهد کرد.

- فرد مبتلا به ویروس HTLV1 بین سه تا پنج درصد به این بیماری مبتلا و ۹۵ درصد سالم باقی می مانند.

- ویروس اچ تی ال وی وان سرطان ای تی ال را که بیماری خونی بسیار مهمی است و ظرف دو ماه بیمار را از پای در می آورد ایجاد می کند.

- در مورد بیماری HTLV1 باید با پیشگیری از راه های انتقال بیماری مراقب عدم انتقال آن از طریق شیر مادر باشیم.

- عفونت HTLV-I حداقل به سه طریق منتقل می شود: از مادر به کودک، خصوصاً توسط شیر مادر؛ از طریق فعالیت جنسی و عمدتاً از مرد به زن؛ و انتقال خونی از طریق ترانسفوزیون خون آلوده و یا توسط سوزنهای آلوده، که شایعترین راه است. در مقایسه با HIV که می تواند به صورت مستقل از سلول منتقل شود،HTLV-I کمتر عفونت زا بوده و انتقال آن معمولاً به تماس سلول به سلول نیاز دارد.

- در شهر مشهد از هر ۱۰۰ نفر حدود ۱.۲ نفر به ویروسHTLV1 آلوده هستند که این آمار در شهر سبزوار حدود ۱.۶ و در نیشابور هفت درصد را به خود اختصاص داده است. موازی با این مرکز ستاد HTLV1 نیز در دانشگاه وجود دارد که علاوه بر درمان بیماران تلاش در ایجاد ارتباط میان این مرکز و ستاد دارد.

کانال بیماری های عفونی نوپدید و بازپدید :

@EmergingInfDis