english فارسی       صفحه اصلی     اخبار پایگاه    ارتباط با ما

تاریخچه
اخبار بیماری های جهان
دور جدید فعالیت های پایگاه
Skip Navigation Links Skip Navigation Links کارکنان
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links اکنلو و جاذبه های اطراف آن
برنامه استراتژیک
گزارش عملکرد سالیانه
Skip Navigation Links

خبرگزاری پانا: فرماندار کبودراهنگ گفت: انستیتو پاستور اکنلو می‌تواند به مرکز تحقیقاتی توانمند و به قطبی علمی در کشور تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی شهرستان کبودراهنگ، پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران که در اکنلو در سال 1331 یعنی تقریباً 60 سال پیش توسط پروفسور بالتازار رئیس انستیتو پاستور ایران و با حمایت خیری به نام جمشید قراگزلو دایر شد، پتانسیلی برای تبدیل این منطقه به قطب علمی کشور است. این پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انیستو پاستور ایران، در سال 1331 برای مهار اپیدمی بیماری‌های واگیر مهم و تحقیقات مرتبط تأسیس شده است و ده‌ها سال به عنوان یکی از مراکز مهم مطالعاتی در این زمینه در سطح بین المللی مطرح بوده است. در چند سال اخیر پیرو تفاهم نامه انستیتو پاستور ایران، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر و دانشگاه علوم پزشکی هدان، ساختمان‌های قدیمی این پایگاه مورد بازسازی قرار گرفته است، آزمایشگاه‌ها و ساختمان‌های جدیدی بنا و تحقیقات به محوریت این پایگاه با گستره بیشتری ادامه یافته است. با افتتاح رسمی این انستیتو که با حضور مسئولان وزارتی و استانی وشهرستانی انجام شد، پیش بینی می‌شود محققین مختلف دانشگاهی بتوانند کارهای تحقیقاتی خود را انجام دهند که جونده شناسی، حشره‌شناسی و مطالعه بیماری های نوپدید و بازپدید فعالیت اصلی این انستیتو پاستور است. در حال حاضر احداث ساختمان جدید مرکز بهداشتی درمانی روستای اکنلو با مشارکت انستیتو پاستور ایران، مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وفرمانداری شهرستان کبودراهنگ و همکاری دانشگاه علوم پزشکی همدان به اتمام رسیده است.


حضور خانواده پروفسور بالتازار در روستای اکنلوی کبودراهنگ

رمی بالتزار فرزند دکتر بالتازار رئیس سابق انسیتو پاستور ایران در دهه 40 به همراه خواهرش سوزان بالتازار در این مراسم حضور داشت. رمی بالتزار که مقداری زبان فارسی را از دوران کودکی حضور در همدان به یاد داشت در حالیکه به احساسات مردم خونگرم روستای اکنلو به خبرنگار ما گفت: امروز که بعد از 52 سال به ایران برگشتم دیدن جمعیت و منطقه بسیار تأثیر‌گذار بود. فرزند پروفسور بالتازار از برنامه‌ریزی خواهرش برای حضور در ایران تشکر کرد و افزود: در این روستا که روزی پدرم در آن حضور داشت، احساس امنیت و حضور در شهر خودم دارم. وی با بیان اینکه دوران کودکی خود را در اکنلو گذرانده گفت: خاطرات خوبی از حضور در ایران و بازی با کودکان روستا دارم و امیدوارم این مکان به محل مناسبی برای تحقیقات و پژوهش‌های جهانی تبدیل شود. سوزان بالتزار در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه خاطره ای از پدر خود در ذهن دارید، گفت: وقتی سه ساله بودم پدرم از دنیا رفت و هیچ تصویری از ایشان در ذهن ندارم. وی افزود: به کمک آرشیو‌های جمع آوری شده توسط مرکز انسیتو‌پاستور ایران توانستم بیش از پیش با پدرم آشنا شوم.

تبدیل انستیتو پاستور اکنلو به قطبی علمی در کشور

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان انستیتو پاستور اکنلو می‌تواند به مرکز تحقیقاتی توانمند و به قطبی علمی در کشور تبدیل شود. دکتر صفی‌آریان با اشاره به قابلیت‌های ارزشمند دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: فعال شدن انستیتو پاستور اکنلوی کبودراهنگ کمک مؤثری به دانشجویان دانشکده بهداشت و رشته حشره‌شناسی است. دکتر رضا صفی‌آریان فعال بودن دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان را در انستیتو پاستور اکنلو ضروری دانست و افزود: دانشجویان دوره کارآموزی میدانی را در این مرکز می‌گذرانند و امید است شاهد برجسته شدن نام دانشگاه در مقالات علمی باشیم. وی اضافه کرد: این پایگاه باید به کشور و جهان معرفی شود تا پژوهشگران بتوانند پژوهش‌های خود را در سطح بین المللی انجام دهند.

پایگاه اکنلو قابلیت بین المللی شدن را دارد.

مسئول پایگاه انستیتو پاستور اکنلو نیز با بیان اینکه این پایگاه قابلیت تبدیل شدن به پایگاه بین‌المللی را دارد، معتقد است: نیت حاج‌حسین حیدری خیّر بزرگوار و کمک روستاییان موجب دلگرمی ما بوده و خواهد بود. دکتر "احسان مصطفوی"هزینه‌های پایگاه اکنلو را تا امروز در حدود 400 میلیون تومان برآورد کرد که با کمک انستیتو پاستور ایران، مرکز مدیریت بیماری های واگیر و خیر محترم و مساعدت های دانشگاه علوم پزشکی همدان ساخته شده است. مصطفوی گفت: این مبلغ هزینه بازسازی حدود 400 مترمربع ساختمان قدیمی، 340 متر ساختمان جدید و محوطه سازی و دیوارکشی حدود یک هزار و 100 متر زمین جدید پایگاه بوده است. وی افزود: پایگاه در 500 متری روستای اکنلو واقع است و برای استفاده بهتر از خدمات روستا با قول مساعد فرماندار محترم کبودرآهنگ قرار شده است که پایگاه در طرح هادی روستا قرار گیرد تا با آسفالت شدن مسیر و لوله کشی گاز، تسهیلات بهتری برای پایگاه فراهم شود. مسئول پایگاه انستیتو پاستور اکنلو با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی برای تجهیز آزمایشگاه، نصب دکل مخابراتی و استفاده همکاران از اینترنت پرسرعت در دستور کار است، خواستار کمک مالی خیران و مسئولان شد. لازم بذکر است که پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید اکنلو یکی از مراکز تحقیقاتی وابسته به انستیتو پاستور ایران می باشد که در سال 1332 در روستای اکنلو شهرستان کبودرآهنگ تاسیس شده است و برای سال ها به عنوان یکی از مراکز مرجع بیماری طاعون در دنیا شناخته می شده است به طوریکه در سال 1351، سمینار سازمان بهداشت جهانی در مورد این بیماری در ایران و به محوریت این پایگاه تحقیقاتی برگزار شده است. در 3 سال گذشته طی تفاهمنامه بین انستیتو پاستور ایران، مرکز مدیریت بیماری های واگیر و دانشگاه علوم پزشکی همدان، فاز جدیدی از فعالیت های این پایگاه شکل گرفته است که حاصل تحقیقات صورت گرفته طی این مدت، گزارش مجدد بیماری هایی نظیر طاعون، تولارمی و تب کیو بعد از ده ها سال عدم گزارش این بیماری ها بوده است و سیستم مراقبت از این بیماری ها در نظام مراقبت از بیماری های کشور مجددا شکل گرفته است. در برنامه‌های توسعه‌ای پایگاه اکنلو، قرار است پایگاه به عنوان مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید در غرب کشور فعالیت کند. انجام کارهای تحقیقاتی زمان‌بر و پرهزینه است اما در نهایت میلیون‌ها نفر از آن منتفع می‌شوند و این مرکز با اهداف ارزشمندی حدود 60 سال پیش ساخته شد که با راه‌اندازی مجدد و انجام کارهای تحقیقاتی موجب توسعه کشور می‌شود. وی با بیان اینکه این پروژه با حساب و کتاب دقیق صورت گرفت، ابراز امیدواری کرد این مرکز نه در سطح کشور بلکه در سطح منطقه برای انجام تحقیقات فنی، پیچیده و تأثیر‌گذار پیشگام باشد. پایگاه تحقیقاتی روستای اکنلو با تلاش های خستگی ناپذیر جمع زیادی از افراد به ثمر نشست و امید است منشأ اثرات خیر برای اهالی روستا و دیگر مردم جهان باشد.


لینک خبر

من طاعون را انتخاب نکردم بلکه آن مرا انتخاب کرد!

مارسل بالتازار (1350-1286 شمسی)، موسس پایگاه