english فارسی       صفحه اصلی     اخبار پایگاه    ارتباط با ما

تاریخچه
اخبار بیماری های جهان
دور جدید فعالیت های پایگاه
Skip Navigation Links Skip Navigation Links کارکنان
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links اکنلو و جاذبه های اطراف آن
برنامه استراتژیک
گزارش عملکرد سالیانه
Skip Navigation Links

برگزاری کارگاه یک هفته ای بین المللی جوندگان و بیماری های منتقله از آن ها در پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در اکنلو همدان

کارگاه یک هفته ای بین المللی جوندگان و بیماری های منتقله از آن ها به مدت یک هفتهاز 14 تا 19 مهرماه 1397 در پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران برگزار شد. در این دوره آموزشی، 30نفر از 14 کشور شامل فرانسه، سوییس، ماداگاسکار، سودان، تونس، لیبی، مصر، افغانستان، پاکستان، قطر، سنگاپور، سوئد، اسلونی و ایران حضور داشتند.این دوره با حمایت سازمان جهانی بهداشت برگزار شد.

در این دوره آموزشی شرکت کنندگان، با موضوعاتتنوع جوندگانو پویایی جمعیتو عوامل موثر بر توزیعآن ها، شناسایی و نمونه برداری از جوندگان، تکنیک هایپایش جوندگان، مسائل اخلاقی کار بر روی حیوانات، تعاملات انسانی و جوندگان، بیماری های زئونوزجوندگان (ليشمانيوز، لپتوسپیروز، طاعون، تولارمی، تب لاسا، توکسوپلاسموز، هانتاویروس، آرناویروس)، تاثیر شهرسازی و تغییرات اقلیمی بر پراکنش جوندگان، مدیریت جوندگان مبتنی بر محیط زیست، کنترل جوندگان شهری، نقشه برداری برای بیماری جوندگان و تجارب بین المللی و ملی در این زمینه آشنا شدند.

این دوره توسط مرکز و پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید و با همکاری سازمان جهانیبهداشت، مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، موزه ملی تاریخ طبیعی فرانسه، موزه تاریخ طبیعی اسلوونی، دانشگاه علوم کشاورزی سوئد، گروه جونده شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شده است.

در افتتاحیه این دوره، دکتر علیرضا بیگلری رییس انستیتو پاستور ایران با خوش آمدگویی به شرکت کنندگان، آمادگی انستیتو پاستور ایران را برای کمک به کشورهای شرکت کننده در این دوره برای بررسی بیماری های منتقله از جوندگان اعلام کرد. دکتر محمود سروش و دکتر حسین عرفانی، از مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت نیز به شرکت کنندگان این دوره آموزشی خوش آمد گفتند و آمادگی وزارت بهداشت ایران را برای همکاری های متقابل اعلام کردند.

آقای دکتر اریک برترالد، که از دفتر مرکزی سازمان جهانی بهداشت در ژنو در این کارگاه شرکت کرده بود و مسوول بیماری های طاعون، تولارمی، تب کیو، لپتوسپیروز و ریکتزیوز در این سازمان بین المللی محسوب می شود، توانایی های انستیتو پاستور ایران را ستود و پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید را مرکزی استثنایی برای برگزاری دوره های مشابه در آینده توصیف کرد.ایشان حضور در پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید را برای خود بسیار مهم عنوان کرد و یک نسخه از کتاب دست نوشته مرحوم دکتر یونس کریمی، طاعون شناس برجسته ایران، را به موزه پایگاه اهدا نمود.

آقای دکتر پیتر مالا، کارشناس دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز توانمندی های انستیتو پاستور ایران در اکنلو را ستود و برای برگزاری دوره های مشابه در آینده ابراز امیدواری کرد. ایشان دوره برگزار شده را در سطح دوره های تراز اول جهانی برشمرد و ابراز امیدواری کردن بتوان دوره های مشابه را در این سطح در این مرکز برگزار کرد.

دکتر احسان مصطفوی، دبیر علمی دورهنیز ضمن ابراز خشنودی از برگزاری این برنامه آموزشی، اعلام نمود که برای این نشست، 70 نفر از سراسر دنیا ثبت نام نموده بودند که در نهایت، بر اساس تخصص و توانمندی های ایشان، تعداد محدودی برای شرکت انتخاب شدند.

لازم به ذکر است که پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در سال 1331 و همزمان با اپیدمی های طاعون در غرب کشور، در روستای اکنلو واقع در مرز استان های زنجان، کردستان و همدان تاسیس شده است. با شکل گیری این مرکز، تیم های تخصصی انستیتو پاستور ایران با انجام اقدامات موثر بر روی انسان ها و جوندگان توانستند همه گیری طاعون را در این منطقه کنترل نمایند.در این پایگاه تحقیقاتی، دکتر بالتازار (رییس وقت فرانسوی انستیتو پاستور ایران) و همکاران ایرانی ایشان، تحقیقات وسیعی را در رابطه با بیماری طاعون انجام دادند و پایگاه تحقیقاتی اکنلو را به عنوان یکی از مراکز رفرانس جهانی طاعون مطرح کردند. در زمان بالندگی علمی این پایگاه، دانشمندان بین المللی زیادی جهت انجام تحقیقات مرتبط به ایران آمدند و نشست های بین المللی متعددی در آنجا برگزار شد.

با فراهم شدن بستر آموزشی مناسب شامل امکانات اقامتی، آموزشی و تفریحی، در چند سال اخیر برنامه های آموزشی با حضور شرکت کنندگانی از 40 کشور و حداقل 45 دانشگاه در این پایگاه برگزار شده است که در این دوره ها بیش از 700 نفر آموزش های پیش بینی شده را گذرانده اند.

عکس های مرتبط

من طاعون را انتخاب نکردم بلکه آن مرا انتخاب کرد!

مارسل بالتازار (1350-1286 شمسی)، موسس پایگاه