english فارسی       صفحه اصلی     اخبار پایگاه    ارتباط با ما

تاریخچه
اخبار بیماری های جهان
دور جدید فعالیت های پایگاه
Skip Navigation Links Skip Navigation Links کارکنان
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links اکنلو و جاذبه های اطراف آن
برنامه استراتژیک
گزارش عملکرد سالیانه
Skip Navigation Links

برگزاری کنگره بین المللی جوندگان در مشهد

در همایش بین المللی مطالعات جوندگان که از 7 تا 9 بهمن ماه توسط گروه پژوهشی جونده شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران، موزه تاریخ طبیعی دانشگاه سوربن پاریس و دانشگاه علوم و فنون مون پلیه فرانسه در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، موضوعات مختلف مرتبط با جوندگان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

این همایش که به مدت سه روز با حضور 13 میهمان خارجی از کشورهای فرانسه، جمهوری چک، ایتالیا، اسپانیا، اسلوونی، روسیه و پاکستان و افراد صاحبنظر از دانشگاه های مختلف سراسر کشور در سه محور تنوع زیستی، بیماری‌های منتقله از جوندگان به انسان و مدیریت آفات برگزار شد، محققان به بیان آخرینیافته های علمی خود پرداختند.

در این همایش، کارگاه های آموزشی روش‌های نمونه‌برداری و مطالعات ميداني جوندگان و انگل‌های آن‌ها، شناسايي جوندگان ايران با استفاده از مطالعات تلفيقي، آموزش مطالعات پيشرفته ريخت سنجي هندسي، بیماری‌های نوپدید و باز پديد و عوامل ايجاد و انتشار آن‌ها، بیماری‌های قابل‌انتقال از حيوانات خانگي به انسان، چگونگي تعيين مخازن ليشمانيا در جوندگان، روش‌های تشخيص آلودگی‌های کرمي دستگاه گوارش در جوندگان، اپيدميولوژي مولکولي بیماری‌های عفوني و نمونه گیری و نمونه برداری از جوندگان نیز توسط مدرسین ایرانی و خارجی برای افراد علاقمند برگزار شد.

در مراسم افتتاحیه این همایش، دکتر محمدمهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، بیماریهایی که از جوندگان به انسان منتقل می شوند را یکی از مشکلات مهم بهداشتی نه تنها در کشور ما بلکه در خاورمیانه مطرح کرد. ایشان ضمن بیان لزوم توجه و مطالعه جوندگان به عنوان مخزن بیماری های مهمی نظیر لیشمانیوز، لپتوسپیروز و طاعون برای انسان تاکید کردند که مجموعه وزارت بهداشت از دستاوردهای علمی این سمینار استفاده خواهد نمود.

لازم به ذکر است که در افتتاحیه این همایش، مراسم نکوداشت مرحوم دکتر جمشید درویش، پایه گذار علم بیوسیستماتیک جانوری در ایران و پایه گذار مرکز جونده شناسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز برگزار شد.

در این همایش ارائه 6 مقاله به صورت سخنرانی، ارائه 3 پوستر و اجرای 3 کارگاه آموزشی بر عهده تیم پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران بود و رایزنی های خوبی با طرف های داخلی و خارجی شرکت کننده در همایش برای تعاملات علمی صورت گرفت.

عکس های مرتبط



















من طاعون را انتخاب نکردم بلکه آن مرا انتخاب کرد!

مارسل بالتازار (1350-1286 شمسی)، موسس پایگاه