برگزاری دوره عملی کارگاه بین المللی تابستانه اپیدمیولوژی میدانی با حضور شرکت کنندگانی از 13 کشور در اکنلو
کارگاه بین المللی تابستانه اپیدمیولوژی میدانی از ۲۸ مردادماه تا ۱۵ شهریورماه با حضور ۲۵ نفر شرکت کننده از کشورهای اتریش، انگلستان، آلمان، غنا، کنیا، اتیوپی، نیجریه، فلسطین، عراق، بنگلادش، پاکستان، افغانستان و ایران در تهران و روستای اکنلو برگزار شد.
در دومین دوره مدرسه تابستانی اپیدمیولوژی میدانی مشترک ایران و آلمان، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران که با همکاری پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید پایگاه تحقیقاتی بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران برگزار شد، شرکت کنندگان در دو هفته اول به صورت تئوری با مفاهیم و کلیات مرتبط با اپیدمیولوژی میدانی، مدیریت طغیان بیماری های واگیر، اصول نظام مراقبت، مفاهیم اولیه آماری و طراحی مطالعات اپیدمیولوژی آشنا شدند و در هفته سوم با حضور در پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران واقع در روستای اکنلو شهرستان کبودرآهنگ بعضی از مباحث آموخته شده را به صورت عملی و با حضور در عرصه (فیلد) مرور کردند.
شرکت کنندگان در این دوره آموزشی بین المللی به صورت عملی با روش های نمونه گیری از جوندگان و حیات وحش، گرفتن ناقلین خارجی (نظیر کک و کنه) و تشریح و انجام آزمایشات مرتبط با بیماری های نوپدید و بازپدید آشنا شدند.
شرکت کنندگان همچنین با اصول طراحی پرسشنامه آشنا شده و پس از طراحی یک پرسشنامه، سطح آگاهی، نگرش و عملکرد مردم روستای اکنلو را درباره بیماری تب مالت سنجش نمودند. ایشان بازدیدی نیز از مرکز جامع خدمات سلامت و خانه بهداشت روستای آب مشکین داشتند و از نزدیک چارچوب ارجاع و خدمات دهی بهداشتی و درمانی به اهالی روستاهای ایران را مشاهده نمودند.
لازم به ذکر است که سال گذشته دانشکده بهداشت و موسسه برنهارد ناخت گرنت مشترکی را از موسسه DAAD با رویکرد برگزاری مدرسه بینالمللی میدانی اپیدمیولوژی دریافت کردند تا در کنار اصول اپیدمیولوژی در مورد بیماریهای نوپدید و بازپدید در ایران آموزشهای لازم را ارائه دهند. این مدرسه تابستاني در سال جاری پیرو قرارداد دانشکده بهداشت با موسسه بیماریهای گرمسیری برنهارد ناخت و دانشگاه هامبورگ به منظور اجرای برنامههای مربوط به حوزه Public Healthاجرایی شد و پیرو انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و انستیتو پاستور ایران دوره عملی در پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستتیو پاستور یاران اجرا شد. اعضای هیأت علمی دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران به همراه اساتید آلمانی تدریس سرفصلهای تعیین شده و حضور در فیلد آموزشی را برعهده داشتند.
برگزاری این دوره در کنار انتقال تجربه و دانش سطح اول دنیا در حوزه اپیدمیولوژی، گسترش ارتباطات علمی و همکاریهای اجتماعی، رویکرد نمایان ساختن چهره واقعی کشور به اتباع خارجی را نیز دنبال می نمود. ایجاد تجربه یک دوره بینالمللی برای شرکت کنندگان، بهبود چشمانداز فرصتهای شغلی، توسعه تعاملات آکادمیک با دانشگاههای خارج از کشور، گسترش زمینههای تازه برای تبادل دانشجویان و ایجاد رقابت میان دانشجویان از جمله مزایای برپایی مدارس تابستانی است.
عکس های مرتبط
ایستاده از راست: نسیم بهجت (ایران)، Norbert Schwartz (آلمان)، Amena Almes Ahmed (آلمان)، AnetteAinger (اتریش)، دکتر کورش هولاکویی (ایران)، ناصح ملکی (ایرانی)، محبوبه خاتون قنبری (ایران)، فاطمه جهانبخش (ایران)، HabietTola (اتیوپی)، منیره کاظمی منش (ایران)، نوشین عقیلی (ایران)، امیر قائمی (ایران)،FatimaIbrahimAbdulsalam (نیجریه)، سحرناز سرلک (ایران)، TamaraMelmer (اتریش)، KirstinKhonyongwa (انگلستان)، ShemaMhajabin (بنگلادش)، JavedHussainMemon (پاکستان)، MudassarMushtaqJawadAbbasi (پاکستان)،Ejaz Ahmad Khan( پاکستان)، Hussaini Mohammed Alhassan(نیجریه)، بهزاد امیری (ایران)، مهدی روحانی(ایران)، احسان مصطفوی(ایران)
نشسته از راست: آرش آرش کیا (ایران)، علیرضا مردادی (ایران)، سعیدرضا نداف(ایران)، MohammadShoaibTamim (افغانستان)،LeonardEmmanuelMensah (غنا)،OwaisRaza (پاکستان)،AbeerAbedGatea (عراق)،Khalid J. A. Khadoura (فلسطین)،علی محمدی (ایران)، الهه کاظمی(ایران)، فیروزه بایرامی(ایران)،الهه کوشا(ایران)
|