english فارسی       صفحه اصلی     اخبار پایگاه    ارتباط با ما

تاریخچه
اخبار بیماری های جهان
دور جدید فعالیت های پایگاه
Skip Navigation Links Skip Navigation Links کارکنان
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links اکنلو و جاذبه های اطراف آن
برنامه استراتژیک
گزارش عملکرد سالیانه
Skip Navigation Links

افتتاح بلوار دکتر مارسل بالتازار و میدان دکتر یونس کریمی در روستای اکنلو همدان

طی مراسمی با حضور معاون استاندار همدان، مدیرکل بنیاد مسکن کشور، مدیرکل میراث فرهنگی و مدیر کل بنیاد مسکن استان همدان، فرماندار کبودرآهنگ، مقامات منطقه ای و محلی شهرستان کبودرآهنگ، بخش شیرین سو و روستای اکنلو، آقای جمال ابشو رایزن بخش همكاري ها و فعاليتهاي فرهنگي سفارت فرانسه، آقای دکتر احمد فیاض عضو هیات امنای انستیتو پاستور ایران، حاج آقا مهدی مهدوی سیرت نماینده دفتر مقام معظم رهبری در انستیتو پاستور ایران، آقای دکتر وحید بنی اسدی مدیر روابط عمومی و امور بین الملل و جمعی از پیشکسوتان و کارکنان انستیتو پاستور ایران، بلوار ورودی روستای اکنلو به نام دکتر مارسل بالتازار و میدان ورودی روستا به نام دکتر یونس کریمی افتتاح شد.

لازم به ذکر است دکتر بالتازار (1350-1286ه.ش.) در سال 1325 به عنوان سومین رییس فرانسوی انستیتو پاستور ایران، ریاست این انستیتو را عهده دار شد. بالتازار 12 سال ریاست این انستیتو را بعهده داشت. آنچه به بالتازار شهرت جهانی داد تحقیقاتش بر روی بیماری های طاعون و هاری بود. ورود بالتازار به ایران همزمان با سومین موج اپیدمی طاعون در ایران بود و بالتازار بر اساس تجربیاتی که در کنترل طاعون در مراکش به دست آورده بود به کمک همکاران ایرانی خود در جهت کنترل این بیماری در غرب کشور مطالعات وسیعی را پایه گذاری نمود و پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران را در سال 1331 در روستای اکنلو تاسیس کرد. مطالعات بالتازار در کردستان نشان داد که تداوم عفونت طاعون در این مناطق به واسطه حضور جوندگانی است که مقاومت بالایی نسبت به این عفونت دارند. تحقیقات بالتازار در مورد طاعون در ایران، انستیتو پاستور ایران، بخش اپیدمیولوژی و پایگاه اکنلو را به عنوان قطب‌های علمی این بیماری در دنیا مطرح کرد. بالتازار همچنین برنامه‌های تحقیقاتی در حوزه طاعون در برزیل، پرو، برمه و موریتانی را انجام داد.

دکتر یونس کریمی (1387- 1308 ه.ش.)، بعد از کسب تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، دوره میکروبیولوژی و ایمونولوژی را در انستیتو پاستور پاریس طی کرد. کریمی سال ها رییس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران بود، 25 سال از عمر خود را وقف تحقیق در مورد بیماری های مختلف (بالاخص طاعون) در کردستان و آذربایجان کرد و به عنوان کارشناس سازمان بهداشت جهانی به کشورهایی مختلف دنیا نظیر برزیل، زئیر و تانزانیا سفر نمود. در سال 1357، یک کانون جدیدی از بیماری طاعون از منطقه سراب در آذربایجان شرقی توسط کریمی و همکارانش گزارش شد.

در سال 95 با پی گیری در سطح وزارتخانه های مختلف، استانداری همدان و فرمانداری کبودرآهنگ و جذب بیش از 15 میلیارد ریال اعتبار، آسفالت ورودی روستای اکنلو تا پایگاه انستیتوپاستور ایران به متراژ 12 هزار متر مربع، پیاده رو سازی به متراژ 600 مترمربع، جابجایی شبکه مخابرات به متراژ 2 کیلومتر و جدول گذاری معابر به متراژ 15 کیلومتر انجام شده است و تابلوهای مسیر روستا از کبودرآهنگ دو زبانه شده است. با اقدامات انجام شده، روستای اکنلو به عنوان روستای هدف گردشگری در سطح کشور انتخاب شده است و زمینه برای فعالیت های وسیع تر ملی و بین المللی پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران فراهم تر شده است.

عکس های مرتبط را در اینجا ببینید:

لینک عکس ها

گزارش سایت وزارت بهداشت:

لینک

گزارش روزنامه همشهری:

لینک












من طاعون را انتخاب نکردم بلکه آن مرا انتخاب کرد!

مارسل بالتازار (1350-1286 شمسی)، موسس پایگاه