english فارسی       صفحه اصلی     اخبار پایگاه    ارتباط با ما

تاریخچه
اخبار بیماری های جهان
دور جدید فعالیت های پایگاه
Skip Navigation Links Skip Navigation Links کارکنان
Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links Skip Navigation Links اکنلو و جاذبه های اطراف آن
برنامه استراتژیک
گزارش عملکرد سالیانه
Skip Navigation Links

مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر یونس کریمی در انستیتو پاستور ایران

استاد دکتر حسن تاجبخش، چهره پزشکی و دامپزشکی کشور در مراسم یکمین سال درگذشت مرحوم دکتر کریمی در دیماه 1388 فرمودند: دکتر کریمی را از 39 سال پیش وقتی در انستیتو پاستور پاریس در دو صندلی کنار هم بودیم می شناختم و خاطرات زیادي از ایشان دارم. ایشان فرمودند افتخار یک ملت به دانشمندانش است، دکتر یونس کریمی نیز از آن دانشمندان است که باعث افتخار ایران و جهانیان است. ایشان فرمودند در انستیتو پاستور پاریس درس طاعون را آقاي دکتر مارسل بالتازار (رئیس اسبق انستیتو پاستور ایران) به ما می داد که دو ساعت صحبت کردند شاید اگر اغراق نباشد یک ساعت از این درس، کارهاي دکتر کریمی در زمینه طاعون بود که فرانسوي ها به من می گفتند خیلی جالب است که استادي بیاید کار شاگردش را تدریس کند.

وي در ادامه با اشاره به اینکه طاعون خاکی را ایشان کشف کرد و طاعون شوخی بردار نیست و بعضی از اپیدمی های طاعون 80% جمعیت های انسانی را از بین برده است، فرمودند: مطالعات دکتر کریمی نشان داد که عامل ایجاد کننده طاعون در خاك موجود است و ممکن است یک روز شعله افکنی کند و همه را بسوزاند و از این رو خواهان توجه دوباره انستیتو پاستور ایران به پایگاه اکنلو شدند.

ایشان در ادامه گفتند: هر کس که به دنیا می آید یک ستاره اي برایش می درخشد و وقتی می میرد ستاره اش خاموش می شود اما بعضیها وقتی می میرند ستاره شان درخشانتر می شود و برافروخته تر می گردد و دکتر کریمی را باید از این نوع آدمها دانست. در ادامه برنامه آقاي دکتر پورتقوا به سخنرانی پرداختند و با اشاره به خدمات مرحوم دکتر یونس کریمی در زمینه بیماري طاعون و شناسایی مناطق اپیدمی متذکر شدند افرادي که با ایشان کار می کردند و مبتلا به این بیماري شدند توسط دکتر کریمی مداوا شدند.

در ادامه آقاي دکتر آسمار از همکاران دکتر کریمی با ایراد سخنرانی و نمایش عکسهاي فعالیتهاي دکتر کریمی در مناطق طاعون خیز به خدمات ایشان در شناسایی مناطق طاعون خیز کشور و درمان افراد مبتلا پرداختند و در پایان آقایان حنیفی و خیرا...زاده از همکاران ایشان به ذکر خاطرات خود از ایشان پرداختند

لازم به ذکر است که مجلس یادبود زنده یاد جناب آقای دکتر یونس کریمی استاد برجسته و محقق سابق انستیتو پاستور ایران، در روز یکشنبه 13 دی ماه 1388 از ساعت 14 الی 15:30 بعدازظهر، در تالار شهید مدرس انستیتو پاستور ایران برگزار گردید.

دکتر یونس کریمی (1387- 1308 ه.ش.)، متولد درگز، تحصیلات پزشکی را در دانشگاه تهران گذراند و بعد از کسب تخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، دوره میکروبیولوژی و ایمینولوژی را در انستیتو پاستور پاریس طی کرد. دکتر کریمی سال ها رییس بخش اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران بود؛ 25 سال از عمر خود را وقف تحقیقات بیماری های مختلف (بالاخص طاعون) در کردستان و آذربایجان کرد و به عنوان کارشناس سازمان بهداشت جهانی به کشورهایی مختلف دنیا نظیر برزیل و زئیر و تانزانیا سفر نمود.

دکتر یونس کریمی در سال 1335 نوع جدیدی از بورلیا را کشف کرد که به نام استادش، آن را بورلیا بالتازاردی نامگذاری کرد. همچنین از کارهای ایشان شناخت كانونهاي وحشي اين بيماري به كمك آزمايشات سرمي از روباه است. در سال 1357، یک کانون جدیدی از بیماری طاعون از منطقه سراب در آذربایجان شرقی توسط کریمی و همکارانش گزارش شد. همچنین در سال 1360 اولین مورد تولارمی غده ای در انسان توسط دکتر یونس کریمی تشخیص داده شد. دکتر کریمی دارای مقالات متعدد بین المللی در زمینه طاعون می باشد و کتاب "طاعون و همه گیری شناسی آن" ایشان در سال 1356 توسط انستیتو پاستور ایران انتشار یافته است. این کتاب شامل آخرین یافته های آن زمان دربارة کانون های سرایت طاعون در دنیا و ایران بود و همچنین اطلاعات با ارزشی دربارة گونه هایی از جوندگان که باعث شیوع طاعون انسانی در ایران بودند را دربرداشت.








من طاعون را انتخاب نکردم بلکه آن مرا انتخاب کرد!

مارسل بالتازار (1350-1286 شمسی)، موسس پایگاه